Bottas, victorie a la Schumi

Reporter Stiri Sport

După un sezon întreg fără victorie, Valtteri s-a impus zdrobitor la debutul sezonului 2019, câștigând Marele Premiu al Australiei cu un avans care nu a fost atins niciodată în 2018. Finlandezul a luat startul de pe locul doi, însă a profitat de patinarea lui Hamilton și a condus cursa din primul viraj. Asigurânduși un avans suficient, a avut curajul de a cere echipei o a doua intrare la boxe, pentru un schimb de pneuri care -i asigure punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur al cursei. Mercedes nu și-a a sumat riscul, dar Bottas a reușit oricum  îi sufle punctul lui Verstappen.

Hamilton s-a mulțumit cu locul doi. Nevoit  schimbe repede pneurile pentru a evita  piardă în fața lui Vettel, a trebuit  le menajeze, cu obiectivul de a termina cursa. Mercedes a raportat și o avarie la podeaua monopostului. O greșeală a lui Verstappen, care se apropia amenințător, l-a scutit pe britanic de un duel la finalul cursei. 

Vettel a ratat podiumul, acuzând lipsa de performanță a monopostului Ferrari cu pneurile intermediare. Verstappen l-a depășit fără probleme, urcând pentru prima dată pe podium la Albert Park. Ferrari și Vettel lipsesc de pe podium pentru prima dată din 2015. 

Charles Leclerc a sosit al cincilea, însă debutul sau la Ferrari promite. L-a depășit pe Verstappen la start și a ajuns în dreptul lui Vettel în primul viraj, însă pentru a evita un acrosaj cu coechipierul sau, a renunțat și a pierdut ambele poziții. A intrat la standuri mai târziu și a primit pneuri hard, cu care a fost capabil  îl ajungă pe Vettel chiar și după ce a pierdut timp cu o plimbare pe iarbăînsă ordinele de echipa l-au țintuit în spatele germanului. Ferrari nu a vrut  riște un incident între piloți, pentru un schimb de poziții fără nicio mizaîntr-o cursă în care Scuderiei i-a lipsit competitivitatea. 

Kevin Magnussen (Haas Ferrari) s-a clasat al șaselea, urmat de Nico Hulkenberg (Renault), care pe Albert Park a rezistat atacului lui Kimi (Alfa Romeo).

Debutul lui Daniel Ricciardo la Renault a fost dezamăgitor, australianul abandonând, din cauza daunelor cauzate de incursiunea pe iarbă la startul cursei. De asemenea, Pierre Gasly, noul coechipier al lui Verstappen la RedBull a încheiat pe locul 11, în spatele rusului de la Toro Rosso. 

 

 

 

Clasament constructori

1 MERCEDES 44

2 FERRARI 22

3 RED BULL RACING HONDA 15

4 HAAS FERRARI 8

5 RENAULT 6

6 ALFA ROMEO RACING FERRARI 4

7 RACING POINT BWT MERCEDES 2

8 SCUDERIA TORO ROSSO HONDA 1

9 MCLAREN RENAULT 0

10 WILLIAMS MERCEDES 0

 

 

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!