Clasa X se lansează în noiembrie

Modele noi Reporter Stiri

Specificaţiile noului model Mercedes ne arată nemţii intenţionează depăşească performanţele pick-up-ului Nissan Navara în ceea ce priveşte capacitatea de adaptare la diversele exigenţe ale utilizatorilor, în dificilul mix utilitate-pasiune. Pe de o parte, Clasa X are sarcina utilă de 1,1 tone, poate tracta 3,5 tone iar între arcele roţilor încape un europalet. Pe de altă parte, clienţii pot alege între trei tipuri de tracţiune (spate, variabilă şi integrală permanentă), două transmisii (manuală în 6 trepte şi automată cu 7 rapoarte), trei versiuni de design şi echipare (Pure, Progressive şi Power), şase tapiserii, două tipuri de interior îmbrăcat in piele, 19 culori ale caroseriei şi jante de 17, 18 sau 19 inch.

Lungime 5340 mm
Lățime 1920 mm
Înălțime 1819 mm
Ampatament 3150 mm
Lungimea patului de încărcare 1587 mm
Lățimea patului de încărcare 1560 mm
Înălțimea patului de încărcare 474 mm
Capacitatea maximă utilă de încărcare 1042 kg
Capacitatea de remorcare (în funcție de motor și echipare) 1650–3500 kg

Motorul diesel de 2,3 litri dezvoltă 163 sau 190 cai-putere iar cel de 3,0 litri V6 cu 285 cai-putere şi cuplu de 550 Nm, care va debuta în 2018, se combină în exclusivitate cu tracţiunea integrală permanentă.

Sistemul DYNAMIC SELECT este disponibil opţional. Până în prezent, includerea unui comutator al modului de rulare a fost rară în segmentul pickup-urilor. Această tehnologie permite ca experienţa de conducere fie adaptată după preferinţele individuale – de la un confort relaxat până la sportivitate. Există cinci programe: Comfort, ECO, Sport, Manual şi Off-road. Acestea modifică caracteristicile motorului, rapoartele transmisiei automate şi funcţia ECO de pornire/oprire.

Garda la sol masoară 202 milimetri. O suspensie de 20 milimetri este disponibilă opţiune. Toate modelele cu tracţiune integrală sunt dotate standard cu DSR (Downhill Speed Regulation).

Clasa X este primul pickup de dimensiuni medii care oferă un modul de comunicaţii cu o cartelă SIM integrată. Acest lucru face posibilă utilizarea serviciilor Mercedes me connect şi accesarea vehiculului prin smartphone.

În ceea ce priveşte siguranţa activă, sunt disponibile asistenţa activă la frânare Active Brake Assist, Lane Keeping Assist şi Traffic Sign Assist. În plus, Clasa X oferă sistemul de monitorizare a stabilităţii remorcii, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, sistemul de apeluri de urgenţă, controlul vitezei de croazieră şi farurile LED, pentru cea mai strălucitoare luminozitate din segment, datorită celor şase LED-uri. Suplimentar, este disponibilă şi o camera foto de 360 de grade, pe lângă camera standard, activă la rularea în marşarier.

Pentru siguranţa pasivă, dotarea standard cuprinde şapte airbag-uri şi sistem de atasare I-size pentru două scaune pentru copii. Airbag-urile din faţă pentru şofer şi pasager sunt dotate cu un mecanism de declanşare în două etape.

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!