Formula HamiltOne

Reporter Stiri Sport

Pornit din pole-position, britanicul a bifat pe cruise control și Suzuka, urcând pe podium alături de coechipierul sau de la Mercedes și de Verstappen, clasat al treilea.

Max a obținut al treilea podium la Suzuka, în ciuda unei penalizări de cinci secunde și a „rănilor” navetei sale RedBull, cu două Ferrari pe răboj. 

Pe locul patru a terminat Daniel Ricciardo, care și-a dovedit din nou măiestria în arta depășirilor, într-o cursă începută al 15-lea pe grilă. Raikkonen a trecut linia de sosire pe poziția a 5-a, după ce a pierdut în fața australianului la ruleta intrărilor la boxe. Mai devreme, Kimi fusese acroșat de un Verstappen revenit cu coasa pe asfalt de la tunsul ierbii prin șicană, campanie agricolă ce a atras penalizarea lui Max. 

Dacă în Japonia Lewis a fost împărat iar alți câțiva piloți au luptat ca samuraii, Vettel a ales rolul de kamikaze.

Cursa de la Suzuka a reeditat coșmarul, comedia de groază care îl bântuie pe german, pe fanii săi și din păcate îngroapă încet dar sigur echipa Scuderia. În același stil plin de suspans, genul „speranța moare ultima dar tot moare”. Merită detaliat.

După dezastrul din calificări și cu antecedentele sale în momentele de presiune, startul lui Vettel de pe 8, din spatele a doi piloți Toro Rosso și a unui Grosjean, specializați în „incidente de cursă”, deja dădea emoții. Surprinzător, germanul a trecut fără probleme, până a ajuns în spatele lui Verstappen. Uitând că olandezul nu este ușor de depășit nici când doarme și chiar beneficiind de versiunea „civilă” a lui Max, Vettel și-a forțat norocul și a generat acrosajul care l-a găsit, ca de obicei, tot pe el pe locul mortului. Au urmat convulsiile revenirii pe locul 6 și cel mai rapid tur al cursei, care nu mai consolează pe nimeni, după un campionat avut în mână. Însă declarația lui Vettel de la final, „nu regret mișcarea făcută”, va ridica multe sprâncene. Iată altă dovadă că germanul nu a înțeles nimic din ultimele două sezoane și  nu este conștient de impactul pe care erorile sale îl au asupra echipei. 

 

 

 

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!