Greu pe zăpadă?

Evenimente Reporter Stiri

1. Dacă aveți anvelope de vară, mai bine evitați deplasarea. Nici pneurile all season nu fac minuni în zăpadă, cele mai potrivite sunt cauciucurile de iarnă. Cei care conduc vehicule 4×4 cu anvelope all season sau de vară  trebuie să țină cont că tracțiunea integrală nu poate rezolva orice situație, iar frânarea necesită oricum atenție sporită.

2. Curățați mașina de zăpadă. Aceasta vă va afecta vizibilitatea atunci când mașîna dvs se va încălzi, iar între timp poate sfârși pe parbrizul altor participanți la trafic.

3. Evitați manevrele bruște. Virați mai lent decât de obicei și accelerați cu delicatețe, pentru a evita pe cât posibil subvirarea sau supravirarea. Încercați să păstrați constantă viteza și abuzați un pic de treptele înalte, schimbând vitezele mai devreme decât de obicei. În funcție de cât de alunecoasă este suprafața de rulare, puteți încerca pornirea de pe loc în treapta a doua, lucrând mai atent cu ambreiajul.

4. Nu ezitați în rampă, accelerați cât este necesar pentru a nu pierde viteză

5. Încercați să folosiți frâna de motor. Dacă franati, evitați acționările bruște dacă nu este o situație de urgență. Când nu aveți altă soluție sau timpul necesar, franati hotărât și lăsați ABS-ul să… încerce să își facă treaba.

6. Măriți distanța față de vehiculul care rulează în față. Încercați să nu va apropiați prea mult de alte mașini. Fiți mai atenți decât de obicei, cei mai imprevizibili dintre colegii de trafic va pot pune în mare dificultate acum. Cine e pe faza are de câștigat. Nu este momentul nici pentru a forța nota la schimbarea benzii nici pentru răfuieli sau intimidări cu cine sare calul: răbdare, nu merită.

7. Pe gheață, acționați frânele foarte delicat, doar dacă nu aveți șanse să va opriți cu frâna de motor.

8. Nu ar strica să aveți mereu cât mai mult carburant în rezervor, dacă trebuie să parcurgeți distanțe lungi. Rezerve de apă, ceva de ronțăit, hainele groase și lopata se pot transforma oricând din teorii cicălitoare în idei salvatoare.

9. Lichidul de parbriz se poate consuma mai repede. Nu ar strica o rezervă.

10. Indiferent cât de departe trebuie să ajungeți, viteza trebuie ținută mereu sub observație, pentru a fi mai redusă decât de obicei. În linie dreapta totul pare simplu, însă nu lăsați virajele să va suprindă la viteze prea mari, în special dacă nu cunoașteți drumul.

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!