Încă un SUV Alfa

Concepte Reporter Stiri

Stelvio va avea în curând un frate mai mic, care prinde formă, pentru moment, în conceptul Tonale, vedeta standului Alfa Romeo la Salonul Auto de la Geneva. Primul SUV de segment C al italienilor va fi  și cel dintâi hybrid plug-în din gamă, însă pentru moment doar designul dezvăluie indicii despre sportivitatea caracteristică Alfa Romeo. Farurile led din câte trei elemente evocă modelul SZ, jantele sunt inspirate de 33 Stradale iar alte trăsături amintesc de Duetto, Disco Volante Spider, GT Junior.

Motorul electric amplasat în spate permite funcția Advance E, pentru rularea în modul complet electric. Funcția Dual Power exploatează performanțele ambelor propulsoare, iar setarea sportivă E-Mozione modifică răspunsul direcției, al accelerației și al frânelor. Modul de rulare Natural armonizează consumul și sportivitatea. Două display-uri, bordul de 12,3 inch și ecranul central de 10,25 inch disting interiorul conceput având pilotul în centrul atenției. Printre specificațiile de conectivitate va fi oferită posibilitatea de a achiziționa bilete la evenimentele Alfa Romeo Racing.

Rămâne de văzut designul final și dacă modelul de serie va fi o nouă compactă demnă de Giulietta, al cărei stil a influențat o întreagă generație de automobile. Ce știm sigur este că nașterea unei game crossover la Alfa Romeo, una dintre cele mai importante redute ale sportivității tradiționale, demonstrează că era mașinilor „cocoțate” continuă să ia avant. Dar dacă îi întrebi, toți constructorii se arată preocupați nu de cursa pentru a rămâne, profitabil, în tendințe ci de consum, emisii. Se respiră ecologie și eficientă la toate standurile Salonului de la Geneva, ca și cum crossoverele sunt vacccinate împotriva masei, aerodinamicii, costurilor de producție, centrului de greutate. Iată cum siguranța și mobilitatea crescute ale acestor SUV, precum și impactul lor „din ce în ce mai redus” asupra mediului, vor duce autostrăzile în desuet, iar România va deveni un model de armonie cu natura pentru lumea civilizată. 

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!