Joint-venture pentru „electrificarea” autostrăzilor europene

Inovatie Reporter Stiri

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi Volkswagen Group, prin Audi şi Porsche au semnat un memorandum, pentru a crea o reţea de încărcare de mare putere, în Europa. Obiectivul este construcţia rapidă a unui număr important de staţii, din dorinţa de a permite automobilelor electrice, cu baterii, să efectueze călătorii, pe distanţe lungi. Acesta va fi un pas important, către facilitatea unei adoptări în masă, a automobilelor electrice cu baterii (BEV).

Reţeaua de încărcare ultrarapidă de mare putere, ce este proiectată să atingă un nivel al puterii de până la 350 kW, va fi semnificativ mai rapidă decât cele mai puternice sisteme de încărcare, utilizate în prezent. Construcţia este prevăzută să înceapă în 2017. Obiectivul iniţial prevede construcţia a aproximativ 400 de locaţii, în Europa. Până în 2020, clienţii ar trebui să aibă acces la mii de puncte de încărcare de mare putere. Obiectivul este acela de a permite călătorii pe distanţe lungi, într-o reţea deschisă de staţii de încărcare, de-a lungul autostrăzilor şi principalelor şosele, ceea ce până acum nu era fezabil, pentru cei mai mulţi conducători de automobile electrice pe baterii. Experienţa încărcării este de aşteptat să evolueze, prin a fi la fel de convenabilă, precum realimentarea la staţiile de combustibil convenţionale.

Reţeaua se va baza pe tehnologia standard Combined Charging System (CCS / sistem combinat de încărcare). Infrastructura de încărcare planificată extinde standardul tehnic existent, pentru încărcarea cu curent alternativ şi continuu a automobilelor electrice, la următorul nivel de capacitate pentru încărcare rapidă, cu curent continuu, cu putere de până la 350 kW. Automobilele electrice cu baterii, care au capacitatea de a accepta întreaga energie a staţiilor de încărcare, se pot reîncărca, indiferent de marcă, într-o fracţiune din timpul actualelor BEVs. Reţeaua este destinată să deservească toate automobilele echipate CCS, pentru a facilita adoptarea modelelor electrice cu baterie, în Europa.

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!