Lewis preia conducerea

Reporter Stiri Sport

A 5-a dublă Mercedes AMG consecutivă, din tot atâtea curse disputate în sezonul 2019 întărește recordul echipei constructorului german, pe circuitul spaniol care în teste anunța superioritatea Ferrari. 

Bottas a luat startul din pole-position, flancat de Hamilton, care a pornit excelent și a preluat conducerea în primul viraj. Finlandezul a fost încurcat de Vettel, cel ce încerca imposibilul pe exterior și avea să reușească doar compromiterea unuia dintre pneurile față și o mică incursiune în afară pistei.

Germanul de la Ferrari s-a redresat imediat, mai preocupat să își blocheze coechipierul debutant decât de ceilalți adversari. Verstappen a profitat de culoarul liber și a urcat pe poziția a treia, pe care a și încheiat cursa. După 66 de tururi, Hamilton, Bottas, Verstappen, Vettel și Leclerc au trecut linia de sosire în aceeași ordine.

Cei de la Ferrari au schimbat pozițiile între ei de două ori, fără niciun efect pozitiv asupra echipei, dacă nu luăm în calcul că Leclerc a demonstrat că este mai rapid decât Vettel chiar și cu pneuri mai puțin aderențe. 

După doar 5 curse, titlul la constructori pare decis. Cu siguranță, dacă s-ar juca în mediul virtual, Ferrari și RedBull ar opta pentru resetarea campionatului. În realitate, vor trebui să se lupte în continuare, pentru pozițiile fără glorie, sau să învețe să zboare precum săgețile argintii. 

 

Clasament constructori

1. MERCEDES 217
2. FERRARI 121
3. RED BULL RACING HONDA 87
4. MCLAREN RENAULT 22
5. RACING POINT BWT MERCEDES 17
6. HAAS FERRARI 15
7. ALFA ROMEO RACING FERRARI 13
8. RENAULT 12
9. SCUDERIA TORO ROSSO HONDA 6
10. WILLIAMS MERCEDES 0

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!