Nissan este premiat la Detroit şi începe producţia Micra în Franţa

Evenimente Reporter Stiri

În aceste zile, Nissan a atras atenţia la Salonul Auto de la Detroit cu strălucitorul concept Vmotion 2,0, un sedan lung de 4,86 metri care prefigurează direcţia de design a viitoarelor modele Nissan. Stilul şi execuţia nu au trecut neobservate, astfel încât Nissan a primit premiul EyesOn Design Award for Best Concept Vehicle, atât datorită imaginii sale cât şi combinaţiei reuşite între culori, materiale şi grafică. „Peste o sută de încercări am făcut pentru a obţine culoarea potrivită”, spune Nicole Fonseca, unul dintre responsabilii de proiect, despre vopseaua Silver Copper a conceptului.

Designul părţii frontale, caracterizat de forma literei v, indică evoluţia acestei soluţii pentru viitoarele modele Nissan. Dincolo de design, conceptul are că element central perfecţionarea habitaclului , cu volanul conceput pentru a nu afecta vizibilitatea, un display anterior uriaş şi acces la informaţiile de bord şi pentru pasagerii din spate. Conceptul propune şi o nouă tehnologie pentru asistenţă la conducere, capabilă de a gestiona rularea în trafic şi în intersecţii.

Între timp, în Franţa, lângă Paris, începe producţia noului Nissan Micra, în uzina de la Flins, activă din 1952 dar folosită pentru prima dată concomitent de ambele mărci membre ale alianţei Renault Nissan. Generaţia precedentă a modelului japonez s-a asamblat în Japonia, India, Thailanda, China, Indonezia şi Mexic. La Flins se mai produc Renault Clio şi Renault Zoe, însă uzina este capabilă de a utiliza standardele şi metodele de producţie diferite ale ambelor mărci, Renault şi Nissan.

 

 

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!