Peugeot domină Dakar 2017

Reporter Stiri Sport

Echipajele Peugeot 3008 DKR au câştigat patru dintre primele cele cinci probe disputate şi dominau clasamentul provizoriu cu trei vehicule pe primele trei poziţii. Echipajul Peterhansel/Cottret, deţinătorul titlului din 2016 era pe primul loc, urmat de Loeb/Elena, care a câştigat două probe şi de Despres/Castera. Sainz/Cruz, un alt cuplu Peugeot foarte rapid, a părăsit competiţia după ce s-a răsturnat în etapa a patra. „Sper că 3008 DKR va fi la fel de fiabil şi în a doua săptâmână, până acum nu am avut niciun fel de problemă”, a declarat optimist Peterhansel, liderul clasamentului.
Toyota şi Mini s-au clasat pe poziţiile 4 şi 5 după 6 etape (cea de-a şasea a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile) cu echipajele Roma/Haro şi Hirvonen/Perin.

Ediţia 2017 este deja considerată mai dificilă decât precedentele, intampinandu-se atât probleme de navigaţie cât şi condiţii meteo crude. S-a pornit de la temperaturi peste 40 de grade celsius şi s-a ajuns la ploile şi zăpada de la altitudinile de până la 4960 metri. S-au parcurs 4036 kilometri şi au rămas de înfruntat 4787 kilometri.

Motocicliştii au ajuns în La Paz, la jumătatea competiţiei, cu englezul Sam Sunderland (KTM) în frunte, urmat de Pablo Quintanilla (Husqvarna) şi de Adrien Van Beveren (Yamaha). La camioane, Iveco s-a impus pentru moment în faţa ruşilor de la Kamaz iar Yamaha nu avea rival la categoria quad, ocupând primele patru poziţii în clasamentul provizoriu.

Ediţia 38 a competiţiei Dakar Rally se desfăşoară între 2 şi 16 ianuarie, traversând Paraguay, Bolivia şi Argentina pe parcursul a 12 etape şi peste 9000 de kilometri. Participa 491 de piloţi de 56 de naţionalităţi la categoriile automobile, camioane, motociclete, quad şi utv. La automobile au luat startul echipaje Ford, Peugeot, Mini şi Toyota.

 

 

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!