Santa Fe a traversat Antarctica

Evenimente Reporter Stiri

Hyundai Santa Fe a traversat Antarctica condus de strănepotul legendarului explorator Ernest Shackleton. Patrick Bergel a dus la bun sfârşit călătoria demarată de străbunicul sau, în urmă cu peste 100 de ani, traversând cel mai rece şi uscat continent din lume, cu un autovehicul de pasageri. În cadrul expediţiei, desfăşurate pe o perioada de 30 de zile, a fost utilizat modelul Santa Fe, echipat standard cu motorul diesel de 2.2 litri.
Pe lângă temperaturile de până la -28o C, echipa a fost nevoită identifice noi trasee pe calotele plutitoare de gheaţă, care nu au mai fost parcurse anterior de vehicule cu roţi.
Bergel, antreprenor în domeniul tehnologiei, a declarat: „Nu sunt un explorator polar, tocmai de aceea experienţa a reprezentat o mare provocare. Traseul nu poate fi comparat cu cel al străbunicului meu, însă pentru mine este o realizare fiu prima persoană care parcurge această distanţă cu ajutorul unui autovehicul.”
Cursa a avut sursă de inspiraţie călătoria lui Shackleton – Trans-Antarctica, desfăşurată în perioada 1914-1917, atunci când s-a încercat prima traversare pe sol a continentului. Însă, expediţia a eşuat, Shackleton şi echipa fiind nevoiţi navigheze pe marea furtunoasă, pe o distanţă de 800 de mile, spre Georgia de Sud.
„Filosofia Hyundai de a oferi experienţe memorabile consumatorilor a rezonat cu povestea lui Ernest Shackleton. 100 de ani mai târziu, prin intermediul lui Patrick, visul marelui explorator de a traversa Antarctica se îndeplineşte”, a declarat Scott Noh, Head of Overseas Marketing Group al Hyundai Motor Company.
Echipa a călătorit de la Union Glacier la Polul Sud, urmând apoi traseul Leverett – Munţii Trans-Antarctica – vulcanul Mount Erebus – Roce Ice Shelf – McMurdo.
„Peisajele au fost impresionante. Suntem primii care au reuşit parcurgă această suprafaţă cu ajutorul unui vehicul cu roţi, în timp ce străbunicul meu a fost prima persoană care a urcat pe muntele Erebus”, a adăugat Bergel.
Unul dintre cei mai experimentaţi conducători auto din Antarctica, Gisli Jónsson de la Arctic Trucks, s-a ocupat de pregătirea autovehiculului înainte de eveniment, coordonând ulterior expediţia din Antarctica.
„Este pentru prima oară când această cursa este efectuată. Deşi, foarte mulţi au fost neîncrezători, le-am demonstrat contrariul”, a adăugat Jónsson.
Călătoria, care a avut loc în luna decembrie 2016, a fost surprinsă într-un scurt metraj de către Hyundai, dezvăluit în premieră în această seară, în cadrul evenimentului de la Hospital Club, Londra.

 

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!