SUV Fuel Cell de la Hyundai

Inovatie Reporter Stiri

Având designul bazat pe prototipul prezentat în 2017 la Geneva, noul SUV este al doilea Hyundai pe hidrogen după ix35/ Tucson Fuel Cell, care a devenit în anul 2013 primul autovehicul Fuel Cell produs în masă. Compania a demarat cercetarea în domeniul tehnologiei celulelor de combustibil în anul 1998, dezvoltând primul vehicul cu celulă de combustibil bazat pe SUV-ul Santa Fe, în cadrul unei colaborări cu CaFCP (Parteneriatul California pentru celulele de combustibil).

În comparaţie cu predecesorul sau, noul model furnizează 163 CP, are un randament sporit cu 20% şi asigura o pornire la rece la temperaturi mai scăzute (-30 grade Celsius). Pentru mai multă eficientă, performanţele celulei de combustibil, consumul de hidrogen şi componentele cheie au fost optimizate. Autovehiculul vizează o autonomie de aproximativ 800 km cu un plin de hidrogen (conform noului ciclu european de conducere – NEDC).

Hyundai va prezenţa noul SUV pe hidrogen la începutul anului viitor în Coreea, apoi pe pieţele nord-americane şi europene. Compania va lua în considerare şi extinderea disponibilităţii în regiunile cu potenţial de creştere pentru vehiculele ecologice, cum ar fi China.

 

 

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!