VW prezintă noul Touareg

Modele noi Reporter Stiri

Unul dintre cele mai reușite SUV-uri mari, apreciat în unele versiuni chiar și pentru aptitudinile pe teren accidentat, Touareg se relansează mizând pe conectivitate, confort, asistență la condus și infotainment. Designul este poate cel mai reușit din actuala gamă Volkswagen, adoptând grila frontală „arteonica” și, discret, anumite efecte SUV Porsche, fără revoluționeze personalitatea binecunoscută Touareg. Comparativ cu alte modele recente VW, nouanavă” amiral nu abuzează de liniile drepte, având o caroserie armonioasă și echilibrată.

Capacitatea portbagajului a crescut de la 697 la 810 litri, iar lungimea a ajuns la 4,88 metri, în timp ce lățimea atinge 2 metri. Masa a scăzut însă cu 106 kg, făcânduse uz intens de aluminiu (48%).

Interiorul nu s-a dat înapoi de la inovații estetice și practice, afișând, standard sau opțional, până la două display-uri enorme, de 12 inch și 15 inch, respectiv Digital Cockpit și Discover Premium, care grupează instrumentele de bord și infotainmentul. Potrivit VW, acestea oferă posibilități de personalizare excepționale. În materie de tehnologie pentru siguranță și confort, Touareg se distinge prin Night Vision assistance system, Roadwork Lane Assist , Front Cross Traffic Assist, active all-wheel steering, sistem antiruliu,  IQ.Light – LED matrix headlights și  ‘Windshield Head-up Display.

La lansare, modelul va fi disponibil cu două versiuni ale nemuritoarei soluții V6 3,0 TDI, prezente în cadrul grupului VW de aproximativ 15 ani, acum în cele mai „noi” variante cu 231 și, respectiv 286 cai-putere. Cui ii este teamă de posibilele noi episoade Dieselgate (în decembrie 2017, prins din nou cu mâța în sacul de emisii, VW a fost nevoit intervină asupra a zecii de mii de unități 3,0 TDI), poate aștepta  motorizările V6 pe benzină, V8 turbodiesel și hybrid plug-in.

Noul VW Touareg poate fi admirat și la SIAB, evenimentul care se va desfășura la Romexpo între 23 martie și 1 aprilie și unde alături de Porsche România vor mai expune Automobile Bavaria, Ford, Honda, KIA, Toyota și Suzuki.

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!