Alfa Romeo revine în Formula 1, ca sponsor

Reporter Stiri Sport

Incepand din 2018, echipa se va numi Alfa Romeo Sauber F1 Team, va purta culorile Alfa Romeo și va beneficia de motoarele Ferrari 2018. Parteneriatul presupune o colaborare strategică, tehnologică și comercială cu perspective de dezvoltare atât în Formula 1 cât și în alte proiecte.

„Acordul cu Sauber F1 este un pas semnificativ pentru restructurarea mărcii Alfa Romeo, care se întoarce în Formula 1 după o absența de peste 30 de ani”, a declarat Sergio Marchionne, directorul Fiat Chrysler Automobiles. „Suntem încântați urăm bun venit mărcii Afa Romeo în echipa Sauber. Alfa Romeo are o istorie lungă, cu succese în cursele automobilistice și suntem orgolioși a ales lucreze cu noi, pentru a reveni la cel mai înalt nivel în motorsport”, spune Pascal Picci, președinte Sauber.

Alfa Romeo a concurat în Formula 1 din 1950 până în 1988, atât cu propria echipă cât și ca furnizor de motoare. Primele două titluri de campion mondial din Formula 1 au fost câștigate de Nino Farina, în 1950 și Juan Manuel Fangio în 1951, la volanul monoposturilor Alfa Romeo 159. În versiunea tipo 159 Alfetta, modelul avea motor de 1,5 litri și transmisie cu patru trepte, dezvolta 350 cai-putere și atingea 290 km/h, având o masă de 620 kg.

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!