Kimi la Alfa Romeo, Leclerc la Ferrari!

Reporter Stiri Sport

Scuderia Ferrari a anunțat înlocuirea lui Kimi Raikkonen cu Charles Leclerc, începând din 2019. Sezoanele recente fără victorie în roșu s-au înmulțit în palmaresul pilotului finlandez de la Ferrari. De aceea, în ciuda celor 75.000 de fani care îl susțin printr-o petiție, Kimi va ceda poziția de coechipier al lui Sebastian Vettel. Predarea de ștafetă se face către Charles Leclerc, cel mai tânăr debutant la Ferrari din 1961 încoace, primul pilot din Monaco al Scuderiei și cel mai neexperimentat în F1 de la Villeneuve până în prezent. Însă un pilot francez care a reușit 5 clasări în top 10 cu Sauber în anul de debut F1, promițător ca Alain Prost și simpatic precum Jean Alesi. A câștigat GP3 și F2 din primele sezoane.

Alfa Romeo Sauber a dezvăluit înlocuirea lui Charles Leclerc, transferat la Ferrari, cu Kimi Raikkonen, pentru două sezoane. Aportul lui Raikkonen va fi esențial pentru echipa elvețiană, aflată în reconstrucție, sub drapelul Alfa Romeo. Experiența pilotului finlandez, campion mondial cu Ferrari în 2007 și deținătorul a 100 de clasări pe podium, va conta enorm la dezvoltarea monopostului și la evoluția întregii echipe. Iar popularitatea lui Kimi, îmbrățișând farmecul legendar Alfa Romeo și ambiția echipei, ar putea lansa un nou protagonist în Marele Circ, foarte pe placul Liberty Media și al istoriei.

“Iceman” este ultimul campion mondial cu Ferrari. S-a imprimat în inimile fanilor, care nu pot accepta ușor transferul la Alfa Romeo. Prin petiția care dorea să împiedice plecarea lui, fanii au încercat ceea ce, din păcate , nu-i mai iese nici lui Kimi, în ultima vreme: să învingă timpul, unul dintre cei mai aprigi dușmani ai sportivilor și, în special, al performerilor de circuit.

Au existat piloți care s-au retras imediat după ce au devenit campioni mondiali.

Nu orice pilot ar fi fost capabil, din postura de campion mondial al echipei, să se sacrifice pentru a susține lupta unui coechipier mai tânăr și, de cele mai multe ori, mai rapid.

Însă orice pilot visează la Ferrari. Iar Kimi s-a răsfățat cu multe sezoane, titlul de campion și locul în inima fanilor Ferrari. Cine ar mai continua în F1, la aproape 40 de ani, dacă ar pierde locul la Ferrari? Ei bine, tot el. Kimi o ia de la capăt. Kimi revine la Sauber, pentru a-și ajuta echipa, aceeasi cu care a debutat în F1, să poarte cu onoare numele care cucerea primele campionate mondiale de Formula 1: Alfa Romeo.

“Inima sportivă” a mărcii Alfa Romeo nu putea fi mai bine reprezentată. Iar noi avem ocazia să învățăm o lecție superbă de la “Iceman”, cel care poartă flacăra pasiunii, dar nu se topește niciodată.

 

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!