Podiumul Dakar Rally 2017, o exclusivitate Peugeot

Reporter Stiri Sport

„A câştigat experienţa, pentru că simţeam că nu pot să ţin pasul cu Loeb”, au fost cuvintele lui Stephane Peterhansel, învingătorul Dakar Rally 2017, aflat la al şaptelea titlu pe patru roţi şi câştigător a şase ediţii la moto. Echipajul Loeb/Elenaa fost foarte competitiv însă a trebuit să se mulţumească cu locul 2, urmat de al treilea echipaj Peugeot, Despres/Castera.

La camioane, primele două poziţii au fost ocupate de echipaje Kamaz, Iveco încheind competitia pe locurile 3 şi 4. Sam Sunderland (KTM) a fost eroul categoriei moto, cea mai dificilă formă de participare la aventura Dakar. Au trecut linia de sosire 96 de motociclete, 22 quad, 40 de camioane şi 57 de automobile. Pentru prima dată de la participarea la Dakar Rally, a terminat competiţia şi micuţul Fiat Pandakar.

Echipajele Toyota au ocupat poziţiile 4 şi 5 în clasamentul general auto, urmate de două Mini. Un alt echipaj Peugeot, de data aceasta unul privat, s-a clasat pe 8, apoi Toyota şi, respectiv, Mini încheie topul 10. Toyota a suferit din cauza abandonului lui Al-Attiyah dintr-o eroare de pilotaj şi a fost încetinită de apariţia problemelor tehnice şi de navigaţie întâmpinate de Roma.

Se pare că Mini, care, spre deosebire de Peugeot şi Toyota nu are tracţiune spate ci tracţiune integrală, nu are la dispoziţie o marja de dezvoltare prea generoasă a pachetului tehnic, în ciuda inovaţiilor aduse de noul John Cooper Works Rally, din cauza restricţiilor tehnice impuse maşinilor 4×4 la masa minimă şi la suspensii. Hirvonen a fost, de asemenea, încetinit de probleme tehnice şi de navigaţie dar şi de un accident.

Condiţiile meteo capricioase, care au dus la anularea sau la scurtarea unor etape, dar şi accidente generate de obligativitatea respectării anumitor puncte de trecere pe traseu au complicat ediţia 2017 Dakar Rally.

 

Cele mai spectaculoase imagini video oficiale Dakar Rally 2017:

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!