SEAT la Mobile World Congress

Evenimente Reporter Stiri

Compania, aflată la a treia participare consecutivă la acest congres, va prezenţa în premieră un stand propriu cu o abordare ambiţioasă. Conectivitatea, funcţia SEAT ID de accesare a ecosistemului digital al mărcii, un prototip de maşină electrică şi discuţii cu experţii în noile tehnologii vor fi principalele teme ale prezenţei mărcii la Congres, toate acestea putând fi experimentate în cadrul standului de 500 m2 din hala 3 a salonului. Zona principala a standului va găzdui un impresionant simulator de prezentare a tehnologiilor dezvoltate de companie, care introduc o nouă formă de interacţiune între maşină, şofer şi mediul înconjurător. Urmărind obiectivul de a deveni lider în domeniul conectivităţii auto, compania creează un întreg ecosistem digital accesat prin SEAT ID, cu ajutorul căruia compania încearcă să personalizeze şi să îmbunătăţească experienţă de utilizare.
După ce îşi configurează telefoanele mobile, vizitatorii standului SEAT se pot aşeza la volanul unui simulator virtual, unde, pe un ecran de 88 inchi, pot încerca aplicaţiile şi funcţiile on-demand dezvoltate de către companie. Un asistent predictiv ajută şoferii să îşi optimizeze timpul, le anticipează nevoile şi oferă automat sugestii în funcţie de context. Previziunile de trafic în timp real, punctele de interes (restaurante, magazine, ateliere auto etc.) şi sugestiile în funcţie de modificările condiţiilor de trafic sunt doar câteva dintre
funcţiile incluse în ecosistemul digital al companiei. Cum ar fi să nu mai întârzii niciodată la serviciu pentru că maşină te ghidează la fiecare pas?
Până la integrarea tuturor acestor aplicaţii la bord, SEAT va oferi aceste funcţii prin intermediul unui dongle, un dispozitiv care permite maşinilor neconectate la tehnologii digitale (precum cele vândute în trecut) să acceseze serviciile de conectivitate care vor fi incluse în maşinile conectate. Astfel, şoferii maşinilor mai vechi pot începe să experimenteze aceste tehnologii cu mult timp înainte că maşină conectată să devină disponibilă.

Prototipul electric
Pe lângă evoluţiile privind conectivitatea, SEAT mai prezintă un prototip electric la MWC. Maşină va fi folosită pentru a testa posibilităţile acestei tehnologii prin intermediul unui serviciu de car-sharing în Barcelona. De fapt, în următoarele câteva săptămâni, SEAT va folosi această maşină pentru a implementa un proiect pilot de car-sharing pentru angajaţi în acest oraş. Utilizatorii vor accesa serviciul cu ajutorul tehnologiei Digital Access, dezvoltată pentru medii economice partajate, care permite înlocuirea unui buton fizic cu un telefon mobil.

SEAT Talks
A treia zona a standului SEAT va fi dedicată SEAT Talks, un program de discursuri în care mai mulţi vorbitori vor discuta rolul tehnologiilor în domeniul mobilităţii şi industriei auto, într-un spaţiu al discuţiilor deschise şi constructive, dedicate mobilităţii şi noilor modele de afaceri. Între participanţi se numără experţi internaţionali renumiţi precum Johann Jungwirth, Chief Digital Officer al Volkswagen AG; Vicent Rosso, general manager al BlaBlaCar în Spania; profesorul Enrique Dans de la Universitatea IE sau Max Krasnykh şi Nadav Zohar de la Gett.
Pe lângă aceşti vorbitori, între alţi participanţi s-au numărat membrii SEAT Easy Mobility, o echipa interdisciplinară implicată în studiul viitoarelor soluţii de digitizare şi de cercetare şi dezvoltare, relaţii cu clienţii şi noi domenii de afaceri. Această echipa pregăteşte compania pentru provocările cu care sectorul auto se va confruntă în următorii ani în ceea ce priveşte electrificarea, digitizarea, noile servicii de mobilitate şi maşinile conectate, şi vor prezenţa contribuţiile SEAT în fiecare domeniu. De asemenea, unele dintre start-up-urile cu care SEAT colaborează pentru dezvoltarea tehnologiilor viitorului îşi vor prezenţa proiectele în zona standului dedicată în acest scop.

4YFN şi YOMO
Prezenţa SEAT la MWC nu se limitează la salonul principal. Marca va participa, de asemenea, la întâlnirea 4 Years From Now (4YFN) pentru start-up-uri, unde compania va beneficia de un spaţiu pentru recrutarea de profesionişti talentaţi din mediul tehnic. În plus, deplasările în oraş ale VIP-urilor şi vorbitorilor de la MWC şi 4YFN se vor face cu maşinile companiei.
Pe lângă această, SEAT va mai participa la evenimentul Youth Mobile Festival (YOMO), una dintre noutăţile următoarei ediţii a MWC, care va permite unui număr de peste 20.000 de elevi cu vârste între 10 şi 16 ani din întreagă Spanie să se familiarizeze cu ştiinţă şi tehnologia. Compania le va oferi oportunitatea să privească Barcelona în 4D, prin intermediul unui sistem de realitate augmentată.
În plus, SEAT va mai fi prezent şi la standul Sunhill, companie specializată în soluţii de plata mobilă. Trei maşini SEAT echipate cu tehnologie FullLink se vor află la dispoziţia vizitatorilor pentru a prezenţa modul în care tehnologia conectivităţii auto funcţionează în combinaţie cu sistemul mobil Travipay de rezervare şi plata a parcărilor.
Prezenţa complexă a SEAT la următoarea ediţie a Mobile World Congress ilustrează măsură în care transformarea digitală a companiei va poziţiona maşinile conectate în centrul experienţei de conducere, reflectând ţelul acesteia de a deveni unul din principalii furnizori de soluţii facile de mobilitate.

Oferte speciale

Reducere la filtre pentru Citroen

Discountul de 20% este valabil până pe 19 aprilie 2019

Ford Focus, de la 14.950 euro cu TVA

Oferta include prima de casare, pachetul Trend Edition și garanție extinsă 

1-8 Martie, „Săptămâna SUV-urilor Opel”

Constructorul german a pregătit oferte speciale pentru prima săptămână din luna martie

Kia Ceed cu 0% dobânda anuală

Oferta este valabilă pentru achiziționarea de către persoane juridice

Jeep Renegade Trailhawk

Discunt extrem: 9700 euro, fără TVA!